EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МС позволи приватизация на имот във Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС позволи приватизация на имот във Видин

mail12:30 | 06.03.2014прегледи 1103 коментарикоментари 0


Министерският съвет прие решение за приватизация на имот – частна държавна собственост, който се намира в Западната складова зона на Видин. Поземленият имот е от 30 438 кв. м и в него са построени 12 сгради с промишлено предназначение, които не се използват. Данъчната му оценка към 31.12.2013 г. е 1 207 104 лв.
Решението на правителството е в изпълнение на разпоредбата на чл. 4, ал. 5 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Тя изисква продажбата на държавни имоти с данъчна оценка над 500 хил. лв. да се извършва от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол след решение на Министерския съвет.
Имотът – бивш учебен комплекс, е отнет през 2004 г. от Министерството на образованието и науката поради отпаднала нужда. През 2009 г. е бил предоставен от областния управител за управление на община Видин, но през 2013 г. местната власт го връща на държавата.
Теренът и сградите ще бъдат продадени чрез публичен търг при първоначална цена не по-ниска от данъчната оценка.

С друго свое решение правителството прехвърли безвъзмездно на община Враца правото на собственост върху имоти на ул. „Георги Апостолов” №2 в града. Това са две помещения от 90 кв. м и от 45 кв. м, складово помещение и едноетажна сграда от 288 кв. м. В момента общината ползва имотите. Прехвърлянето на собствеността ще позволи местната власт да полага грижи за поддържането им, както и да подпомогне чрез тях изпълнението на социалната си политика. Един от основните приоритети в нея е подобряването начина на живот и интегриране на социално слаби хора и хора в неравностойно положение. В тази връзка общината се нуждае от сгради и помещения, в които да се настаняват хора с нисък социален статус.
С други решения на правителството беше променен от публична в частна държавна собственост статутът на два имота. Единият се намира на ул. „Опълченска №21” в Севлиево, а другият е поземлен имот от 105 дка в землището на с. Мусачево, община Елин Пелин. Имотите са с отпаднала не необходимост за Агенцията по заетостта и за Министерството на отбраната./МС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg