EUR 1.9558
USD 1.7990
CHF 2.0155
GBP 2.2997
CNY 2.4822
you tube
mobile version

МС отпусна средства за общински улици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС отпусна средства за общински улици

mail09:00 | 03.10.2014прегледи 793 коментарикоментари 0


Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 1 085 000 лв. от централния бюджет по бюджетите на общини за 2014 г.
На община Девин се отпускат 250 000 лв. за рехабилитация на уличната мрежа в града и в кв. „Настан”. За община Доспат са предвидени 350 000 лв. за асфалтиране на улици в населени места в общината. 135 000 лв. са предназначени за основен ремонт на улици в гр. Долна баня. По бюджета на община Банско се отпускат 350 000 за финансиране на първия етап на проекта за архитектурно-художествено оформление на ул. „Гоце Делчев” и площад „24 май”.
Обновяването на вътрешната улична мрежа в четирите общини ще създаде подходящи условия за нормален достъп на местното население до сградите на институции, предоставящи обществени и здравни услуги.

Правителството отчужди части от имоти – частна собственост, за изграждането на две кръстовища на първокласния път Силистра-Шумен. Имотите се намират на територията на област Силистра.
С изпълнението на проекта ще се осигурят модерни експлоатационни условия, ще се подобри функционирането с стандарта на транспортното обслужване на международния и вътрешния трафик и ще се повиши безопасността и сигурността на движението в региона.
Средствата, с които ще се финансира отчуждителната процедура, са планирани в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура”. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица, по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
 


Тагове: МС, общини, улици
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg