EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС задължава 6 компании да разпределят дивидент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС задължава 6 компании да разпределят дивидент

mail19:27 | 14.10.2009прегледи 865 коментарикоментари 0


Шест държавни дружества ще разпределят допълнителен дивидент за своите акционери. Той трябва да е в размер на 50% от печалбата на компаниите за 2008 г. Това предвижда прието от Министерски съвет постановление.
Дружествата, които трябва да спазят постановлението са „Летище София” ЕАД, „Кинтекс” ЕАД, „Български енергиен холдинг” ЕАД, „Български пощи” ЕАД, „Булгартабак холдинг” АД и „Информационно обслужване” АД.
Шестте компании не са разпределяли дивиденти или са злоупотребили с тях, се казва в правителствено прессъобщение.
„Във връзка с това премиерът Бойко Борисов разпореди всяко министерство да следи за състоянието на тези дружества и дали те си вършат работата във време на тежка криза”, заявява Симеон Дянков.”Очакваните постъпления от дружествата са около 64 млн. лева. Те разполагат с достатъчно пари, за да могат да си позволят да платят такъв дивидент на държавата. Целта е да постигнем балансиран бюджет”, допълни Дянков.
Министърът на финансите информира още, че ще бъде въведена дистанционна връзка на фискалните устройства с Националната агенция за приходите (НАП).  Промяната е залегнала в Закона за ДДС. Целта е борба с контрабандата. Големите търговски вериги и бензиностанции имат такива устройства, но не и по-малките и затова там се осъществява голяма част от контрабандата, коментира Дянков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg