EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС вдига заплатите на военните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС вдига заплатите на военните

mail10:16 | 24.02.2016прегледи 734 коментарикоментари 0


На днешното заседание на МС гласува различни документи, касаещи българската армия: промени в заплатите на военнослужещите, като се представя проект за постановление за изменение  на постановление №184 на МС от 2015 година за заплатите на военнослужещите и на цивилните служители по Закона за отбраната и въоръжените сили на Р Българияq разгледани са и няколко точки, свързани със задълженията на страната ни, породени от членството в НАТО, като възможността да се разреши изпращането на военнослужещи от въоръжените сили на България за участие в операцията на НАТО по усилване на противовъздушната отбрана на Турция. 

Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди, че Българската армия ще изготви регистър на всички младежи, които са годни за военна служба. Това ще стане възможно с промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. За списъка ще бъдат използвани данните от служба ГРАО, но всеки, който иска да бъде премине военно обучение, ще може да го направи. Ако той желае да премине специално обучение, тогава ще бъде регистриран, тогава ще бъде сключен договор с него и той ще бъде зачислен в резерва. Резервът се състои от доброволци, които се записват и преминават обучение при нас, и такива, които са били вече на служба в Българската армия. Тоест ние ще поискаме единствено справка за тези хора, обясни Ненчев.

Министърът на отбраната каза още, че осем български военнослужещи ще се включат в операцията на НАТО по усилване на въздушната отбрана на Турция. Тяхното участие ще е шест месеца и те ще оказват техническа помощ: Това е част от нашите задължения. Ще извършват наблюдение, ще осъществяват контрол, но това, още веднъж подчертавам, не са пилоти. Техните дейности са свързани с охраната на въздушното пространство на Турция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg