EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МС блокира концесия за ски зона в Банско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС блокира концесия за ски зона в Банско

mail06:05 | 08.01.2015прегледи 991 коментарикоментари 0


Министерски съвет (МС) с днешно решение отмени решение, взето от кабинета на Пламен Орешарски, свързано с изменение на концесионния договор за ски зоната в Банско.  Това обяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
Решението на правителството Орешарски е взето в 12 без 5 преди да приключи мандата си. Събитията са се развивали изключително бързо в периода 4-5 август, когато министърът на околната среда и водите внася доклад до МС, който не е съгласуван от юридическия екип на МОСВ, не е процедиран по надлежния ред със съответните подписи на отговорните лица съгласно Устройствения план на МС. Неприсъствено решението бива подписано от членовете на МС и от министър-председателя, след което не е вписано в протокол на МС. Съгласно Устройствения правилник решението трябва да бъде вписано. Това решение цели възлагането на министъра на МОСВ да подпише изменение на концесионния договор, каза тя.
Василева обясни, че трябва да бъде сформирана Междуведомствена работна група с представители от МС, МОСВ, МРР, Министерство на туризма, Министерство на спорта, Министерство на икономиката и Министерство на образованието, предвид наличието на обекти в концесионните площи, които са собственост на трети лица. Тази работна група ще извърши необходимите анализи, ще конкретизира текстовете на договора и до 15 февруари трябва да излезе с предложение за решение. Това, което ние искаме, е законосъобразност на решенията, които се взимат. Не на тъмно, не в 12 без 5, не то този начин, каза министърът.
По нейните думи продължават да стоят неясноти, които са свързани с наличието на обекти, собственост на трети лица и относно границите на концесионната площ. Продължавали да стоят неясноти и с методиката за определяне на концесионното решение. Василева обясни, че предмет на работата на междуведомствената група, която се създава от днес, е определянето на концесионната площ, защото част от установените неточности в самия договор, подписан още 2001 година касаят границите на концесионната площ и начините на определяне, както и границите на ски зоната.
Предишното правителство е заложило увеличавана на площта без да е ясно на какво основание, без да са изяснени фактите и обстоятелствата свързани с конкретните приложения към договора за концесия, без да са обследвани всички фактически обстоятелства, които са свързани с наличието на обекти, които са собственост на трети лица, заяви още Василева./БГНЕС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160