EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мръсна София. Плащаме 3 млн.лв. месечно.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мръсна София. Плащаме 3 млн.лв. месечно.

mail07:00 | 08.02.2017прегледи 2207 коментарикоментари 0


Елица Стефанова

Снегът се стопи и тротоарите на София се оказаха покрити с боклуци, които никой очевидно не почиства. Кой чисти София, какви средства се заделят за тази дейност, има ли контрол и санкции? Някой чисти ли общинските тротоари през зимата? Тези въпроси си задава обикновеният жител и данъкоплатец на столицата, газейки в кал и боклуци, лъснали след разтопяването на непочистения сняг и лед.

Столицата е разделена общо на 24 административни района, като обект на директно договаряне със Столична община са били 15 от тях, групирани в пет зони.

В края на февруари 2015 г., заместник-кметът по чистота на София Мария Бояджийска, утвърждава Доклад за проведена процедура "договаряне без обявление" с участниците: "Титан София Център", "Титан София Изток", "АЕС-Х-РТК", "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ". Общината сключва договори с четирите консорциума за почистване на съответните райони, както следва: "Титан София Център" ще чисти районите "Средец", "Лозенец", "Студентски" - първа зона, както и районите "Възраждане", "Оборище" и "Триадица"-център - седма зона; "Титан София Изток" ще чисти районите "Искър", "Панчарево", "Кремиковци" - втора зона; "АЕС-Х-РТК" ще чисти районите "Банкя", "Връбница", "Нови Искър" - пета зона; "АЕС-Х-БАТ ПЕЛ" ще чисти районите "Илинден", "Надежда", "Сердика" - четвърта зона. Избраните фирми трябва да осигурят събиране и транспортиране на отпадъците от контейнерите за смет, поддръжка и подмяна на съдовете за битови отпадъци, механично почистване на пътни платна, ръчно почистване на междублоковите пространства, миене на пътните платна през летния сезон, снегопочистване на уличните платна и тротоарите през зимния сезон, почистване на пътните знаци и други.

От сключените договори става ясно, че Столична община ще плаща всеки месец по 2 940 000 лв., с ДДС, на избраните без конкурс компании.

Консорциумът "Титан София Център", представляван от Ивайло Даковски, получава на месец 670 000 лв., с ДДС, за почистването на районите "Средец", "Лозенец", "Студентски" и още по 450 000 лв., с ДДС, за почистването на районите "Възраждане", "Оборище" и "Триадица".

Консорциумът "Титан София Изток", представляван от Васил Драгомиров, ще получава месечно по 650 000 лв., с ДДС, за почистване на районите "Искър", "Панчарево", "Кремиковци".

Консорциумът "АЕС-Х-РТК", представляван от Николай Илиев, ще получава по 620 000 лв., с ДДС, всеки месец за почистване на районите "Банкя", "Връбница", "Нови Искър".

Консорциумът "АЕС-Х-БАТПЕЛ", представляван отново от Николай Илиев, ще получава всеки месец по 550 000 лв., с ДДС, за почистване на районите "Илинден", "Надежда", "Сердика". От документацията става ясно още, че общината и изпълнителите оставят в сила цените за услуги, които са били договорени през 2010 г.

 


Тагове: София, чистота
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150