EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МРРБ:Програмата за саниране продължава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ:Програмата за саниране продължава

mail16:45 | 06.05.2017прегледи 1262 коментарикоментари 0


Наш основен приоритет ще е да продължи програмата за саниране. Трябва да завършим водната реформа, кадастъра, строителния контрол и устройството на територията, въвеждане на тол такси, изпълнението на ОП „Региони в растеж". С поне същите темпове ще продължим да отстояваме националните интереси в областта на пътната инфраструктура. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, приемайки поста от министъра в служебното правителство Спас Попниколов.

Като свои приоритети министър Нанков определи още подобряването на състоянието на пътната мрежа в Северна България, доизграждането на АМ „Хемус“, завършването на АМ „Струма“.

В краткосрочен план през следващите дни предстои да се сформира екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и да се запозная със свършеното в мандата на служебното правителство, заяви министър Николай Нанков.

Министърът подчерта, че ще разчита на експертизата и помощта на екипа на министерството и коментира, че работата му като част от него в рамките на два мандата го прави оптимист по отношение изпълнението на предстоящите задачи.

Спас Попниколов благодари на екипа на министерството и обяви, че предава отчета за свършеното през мандата на служебния кабинет на министър Нанков.

Попниколов информира, че е постигнат напредък по отношение на поставения съвместно със служебния вицепремиер Малина Крумова приоритет относно доизграждането на АМ „Струма“, като апликационните форми за Лот 3.1., Лот 3.3 и тунел „Железница“ от нея са одобрени от JASPERS и това е вече реално да се възползва от европейските средства за тях. Той пожела на Николай Нанков тези обекти да бъдат завършени като строителство и да бъде изготвена апликационна форма и за Лот 3.2 през мандата му.


Тагове: саниране, МРРБ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg