EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

МРРБ получи допълнителни 2.3 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ получи допълнителни 2.3 млн. лв.

mail16:30 | 19.01.2011прегледи 1025 коментарикоментари 0


Министерският съвет предостави допълнителни 2 340 000 лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ за 2011 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет.
Средствата са за финансиране изпълнението на договор за обществена поръчка с предмет "Извършване на услуга - тестване и практическо прилагане на транспортен модел, разработен по Договора за изработване на Общия генерален план на транспорта, при подготовката на анализи "Разходи - ползи", за проекти в пътния сектор така, както са определени съгласно техническата спецификация".
По предложение на МРРБ проектите, чрез които ще бъде тестван моделът на Общия генерален план за транспорта, са автомагистрали "Струма" - лот 3, "Марица", "Хемус", "Черно море", "Рила" /Дупница - Самоков/ "Кърджали - Подкова", СОП - гара Яна и Габрово /обход на Габрово, тунел "Шипка"/.
Наличието на изготвени апликационни форми за финансиране на пътните проекти по линия на Кохезионния фонд на Европейския съюз в срок и най-вече възможността да има осигурено финансиране преди началото на строителството по заложените в оперативната програма "Транспорт" проекти е от изключително значение, предвид на заложените приоритети на правителството и на започналите вече процедури за строителство на АМ "Марица", стратегията за изграждане на АМ "Струма" и предстоящото начало на процедурите за строителство за останалите автомагистрали през 2011 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg