EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Москва става финансов център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Москва става финансов център

mail13:00 | 05.11.2012прегледи 531 коментарикоментари 0


Москва настойчиво работи за превръщането си в световен финансов център и постига успехи, пише британският в.Financial Times, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Ако плановете на висшето руско ръководство бъдат въплътени на дело, то Москва ще се превърне в международен финансов център равен на Ню Йорк и Лондон, а рублата ще стане световна резервна валута. Въпреки изявленията на скептиците Русия се придвижи напред по пътя към отваряне на пазарите си", отбелязва изданието.
Според FT през текущия месец "Русия направи най-важната стъпка за включване на финансовия си пазар към световния, давайки достъп на белгийската група за финансови услуги Euroclear Bank до Националния депозитар за плащания - подразделение на група Московска борса".
"Това е много важно, тъй като дава на чуждестранните инвеститори възможност за пряк достъп до руски облигации в рубли, включително корпоративни облигации и някои от най-активно търгуваните класове федерални облигации. Използването на системата на Euroclear ще намали разходите и ще ускори сключването на сделките за чуждестранни клиенти. Същевременно системата отстранява редица препятствия за чуждия капитал, готов да инвестира в руски облигации", пише изданието.Според експерти тази мярка има и стратегическо решение, като трябва да осигури условия за провеждане на новата програма за приватизация на стойност 100 млрд. долара.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158