EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МОСВ излезе с ОВОС за Набуко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МОСВ излезе с ОВОС за Набуко

mail07:45 | 09.05.2013прегледи 492 коментарикоментари 0


НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ оповести, че процесът по издаване на решение във връзка с Доклада за оценка въздействието върху околната среда за българския участък от трасето на газопровод „Набуко” е приключил.
България е втората държава от проекта „Набуко” след Унгария, която приключва процеса по получаване на решение.
Решението, с което се предлага на Министъра на околната среда и водите да одобри осъществяването на инвестиционното предложение за изграждане на отсечката от газопровод Набуко на територията на Р България се взе на заседание на Висшия Експертен Екологичен Съвет, представляващ орган към Министерството на околната среда и водите и включващ представители на държавни органи, както и представители на гражданското общество.
Министерството на околната среда и водите също така е одобрило и предварително изпълнение на решението по ОВОС за „Набуко”.
Докладът по ОВОС е подготвен и представен на МОСВ на 31 октомври 2012 г. На 17 декември 2012 г. е получена положителна оценка на качеството на доклада. Обществените обсъждания бяха проведени между 5 и 25 февруари 2013 г. в 30 засегнати общини.
 


Тагове: Набуко, ОВОС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg