EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Море на цената на пакетче дъвки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Море на цената на пакетче дъвки

mail16:24 | 23.06.2010прегледи 857 коментарикоментари 0


Лятото започна с бум на евтини оферти. Море на цената на пакетче дъвки. Това е най-евтината нощувка в историята на родния туризъм. Шокиращата оферта от 96 ст. за легло е на хотел в Калиакра и важи от 22 до 29 юни и от 5 до 8 юли, съобщи информационна агенция Черно море, позовавайки се на информация на в. Стандарт.
Предложението е само за първата вечер от престоя, за следващите се ползват 30% отстъпка. Дори да останете само ден в хотела, пак ще платите нищожните 96 ст. Офертата е изготвена по примера на турските хотелиери. Техният девиз е: "Веднъж да докараме туриста, след това той сам ще поиска да похарчи парите си у нас".
Цените в редица комплекси на морето са двойно по-ниски от миналогодишните, като се предлагат и допълнителни екстри. Ако преди шезлонгът и чадърът на пясъка струваха колкото цялата ваканция, сега масово се дават като бонус. Такъв е случаят и за курорта "Албена".
Ранните гости за сезон 2010 г. удариха и ниски цени на заведенията в курорта "Св. св. Константин и Елена". Всички кръчми на плажа и в комплекса се надпреварват със суперпромоции. Но хитът на местните заведения този месец е 10 лв. за скара и печено пиле с голяма халба бира. Кафето навсякъде е 1,10-1,20, докато на входа на Морската градина във Варна стигна пикова цена от 2,50.
Туроператорските фирми също смъкнаха цените. Между 15 и 30% средно е спадът в цените на туристическите пакети за почиващите на нашето Черноморие, коментира председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Дарик.
Най-новият хит за този сезон е морска почивка на изплащане. Промоционалните оферти се предлагат от повечето туристически фирми, които организират ваканции на море. Всеки, който иска да си осигури отдих в луксозен курорт, но няма финансовата възможност, може да се възползва от безбройните оферти и да почива на лизинг. Според избраната дестинация отпусканите кредити варират от 150 до 3000 лева.
В същото време инспектори започнаха проверки на морските хотели, заведения и плажове.
Хотели масово не регистрират всичките си гости и така избиват от занижените цени, коментира кметът на Кранево Румен Николов пред в. "Монитор".
"Ако погледнете данъчната им справка, ще видите, че те са декларирали 2-3% успеваемост, което е скандално. Един хотел с 200 легла и тераси, пълни с хавлии, не може да заяви, че има 2 процента заетост на базата", разкри кметът Румен Николов. По думите му в Кранево само четирима са хотелиерите отличници, които са декларирали 70 на сто заетост през сезона.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg