EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Монтират се GPS системи на цистерни с горива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Монтират се GPS системи на цистерни с горива

mail12:00 | 12.04.2010прегледи 1942 коментарикоментари 0


Утре започва монтаж на GPS системи на всички цистерни, които превозват горива. Същият контрол ще се упражнява и върху корабното зареждане, съобщи Ваньо Танов, директорът на Агенция „Митници”.  Така ще се знае всяка цистерна къде е разтоварила горивата. Направени са проверка на 3500 тона горива, установено е, че 700 тона от тях са неправомерно декларирани като такива, които трябва да са с намален акциз, като са събрани допълнителни 350 хил. лв.

В „електронен пад“ ще се описва какви количества горива от ЕС влизат в страната. Този документ ще бъде въведен във всички членки на ЕС до края на годината освен в Гърция.

 „При вноса с горива се забелязват положителни резултати, с новите електронни начини на информация смятаме, че в следващите месец-два ще видим рязко подобрение. Събираемостта се увеличава процентно, но има спад на потреблението и това е нулев растеж, което на фона на голямата криза е успех,” смята финансовият министър Симеон Дянков. Той допълни, че е доволен от приходите в Агенция „Митници” за последните осем месеца, като посочи, че събраният ДДС е над 100 % от прогнозирания.
В момента електронната система за деклариране на внос се тества, като се очаква тя да влезе в действие до 1 май. По този начин на митниците ще се знае предварително какви стоки ще влязат в страната и ще се преценява дали те трябва да бъдат проверявани на място.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg