EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Моловете ограничат пушенето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Моловете ограничат пушенето

mail16:58 | 23.12.2010прегледи 824 коментарикоментари 0


Моловете в София, както и редица заведения (от типа кафенета и сладкарници) ограничават тютюнопушенето от началото на следващата календарна година, съобщава Hospital.bg.
Членове на сдружението "България без дим" раздадоха на собствениците на заведения в The Mall на бул. „Цариградско шосе” в София схема-пътеводител, която ще им помогне да се ориентират какво и как трябва да направят, за да организират пространствата така, че те да са съобразени с изискванията на закона.
Само за няколко секунди всеки собственик ще може да открие своята конкретна ситуация в зависимост от особеностите на неговото заведение и целевата аудитория, както и възможните варианти на действия.
„Наредбата ще въведе нови правила, които, макар и да не са идеални за непушачите, значително ще доближат страната ни до практиката на останалите европейски държави, които могат да служат за пример в борбата с тютюневия дим", отбелязват от гражданската инициатива. Надяваме се, че след Коледните и Новогодишните празници ще имаме една България с много по-малко цигарен дим, добавят от там. Всички непушачи, които изпитват непоносимост към задимените пространства, ще могат да подават сигнали за нарушения на телефон в здравното министерство или на интернет страницата на инициативата Bezdim.org (www.bezdim.org) от началото на следващата година, когато се очаква да стартират и проверките на РИОКОЗ.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045