EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мол новини: Park Center вместо City Center, Марково Тепе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мол новини: Park Center вместо City Center, Марково Тепе

mail10:58 | 06.09.2016прегледи 1753 коментарикоментари 0


Инвестиционната компания Revetas Capital Advisors, която придоби City Center Sofia през 2014 година, финализира двугодишната кампания от инвестиции и проекти за пълното преобразяване на търговския център и е готова да представи новата идентичност, микс от наематели и концепция на новия Park Center Sofia, на празника на София – 17 септември. Първият софийски мол става част от едноименната платформа, обединяваща различен тип търговски проекти в Централна и Източна Европа. 
През последните две години Park Center Sofia смени не само името си, но обнови фасадата и вътрешния интериор, привлече нови наематели, разшири зоната за хранене и създаде нов за пазара микс от различни магазини и услуги. Всички новини около мола и бъдещото му развитие ще бъдат представени на пресконференция с участието на инвеститорите на 16 септември, петък.
Първият мол в страната отвори врати през 2006 година. Днес стратегията на фонда е да създаде динамичен търговски обект, който не просто да отговаря на нуждите на хората, живеещи и работещи в София, но да осигурява пълноценно „shopping преживяване“ и уникален микс от услуги. 
Официалното откриване за всички посетители ще продължи два дни – на 17 и 18 септември, като за празника на София от търговския център планират да подарят на столичани безплатни концерти на открито в парка. 

Популярни чуждестранни и български марки ще бъдат представени в Мол Марково Тепе в град Пловдив, чието официално откриване предстои в края на месец октомври. Сред тях са Terranova, LC Waikiki, CCC, Tom Tailor, Guess, Liu Jo, Clarks, Geox, Carducci, Original Marines, Yves Rocher и много други. Освен с модни магазини, молът ще разполага и с голям детски център, фитнес зала, супермаркет, сладкарница и зона за бързо хранене. За пръв път в Пловдив ще отворят врати и ресторант от веригата „Victoria“, както и Kино Арена, чиято IMAX зала ще предложи на зрителите едно несравнимо киноизживяване.

Търговският център е с разгъната застроена площ от 55 хил. кв.м. и 20 500 кв.м. отдаваема площ. В момента се изгражда и цялостната инфраструктура на обекта, което допълнително ще улесни достъпа до него.  Молът е проектиран така, че да осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти. Паркингът ще разполага с над 600 паркоместа, разположени на 4 подземни нива, като се предвижда изграждане и на открит паркинг.  Главен изпълнител на обекта е G.P. Group LTD., а водещ архитект е арх. Илиан Илиев от студио Planning. Инвеститор е дружеството „Марково Тепе Мол“ ООД, като общата стойност на проекта е в размер на 120 000 000 лева. Търговският център ще разкрие над 500 работни места в град Пловдив.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg