EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Модернизира се жп участък Костенец-Септември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Модернизира се жп участък Костенец-Септември

mail18:15 | 15.08.2019прегледи 827 коментарикоментари 0


Договор за модернизиране на жп участъка Костенец-Септември беше подписан в Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), съобщиха от компанията. Железопътният участък Костенец – Септември е част от глобалния проект "Модернизация на железопътната линия София – Пловдив", който е важен елемент от коридорите на Транс-Европейската транспортна мрежа.

Проектът е от стратегическо значение, не само за България, но и за по-добрата свързаност на всички държави от Югоизточна Европа. Чрез реализацията му ще бъде завършено цялостното модернизиране на железопътната линия София – Пловдив и ще се разреши едно от основните затруднения пред Паневропейската железопътна мрежа в Югоизточна Европа.

Железопътната линия София-Пловдив е и сред най-важните железопътни връзки в страната с важно регионално икономическо и стратегическо значение, съединяваща едни от най-големите индустриални центрове София с Пловдив, Бургас, Стара Загора и цялата югоизточна България.

След реализирането на проекта скоростите в участъка Костенец–Септември ще бъдат както следва 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарни влакове.

Стойността на договора е 379 989 739,23 лева без ДДС. Модернизация на жп участък Костенец-Септември, част от проект "Модернизация на жп линия София-Пловдив" се осъществява с 85% съфинансиране от Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg