EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мода 2011/2012 в Европа I

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мода 2011/2012 в Европа I

mail11:50 | 14.03.2011прегледи 2525 коментарикоментари 0


В началото на пролетта майсторите на световната мода представят последните си колекции прет-а-порте за сезон 2011-2012. Какви са тенденциите, които се очертаха досега по време на дефилетата в Париж и Милано?
Дългите, свободно падащи рокли от коприна, сатен и велур станаха отличителен белег в колекцията на Армани. Преобладава розовият цвят, комбиниран със сиво и черно. Армани предлага панталони в комбинация с кожени якета, блузи, които се закопчават на гърба, шалове с дълги ресни и туники.
Докато Кавали показа как вижда жената на бъдещето, Долче и Габана се връщат в 80-те години на 20 век с прилепнали към тялото рокли, прави поли и тесни клинове в черно и бяло, розово и черно, жълто и черно.
В Париж Алексис Мабий представи рокли в цветни ромбове в бордо и корал, бронз и сивозелено, бялото бе матово и блестящо. Към късите рокли има прозрачни шлейфове.
Модна къща Lanvin излезе с колекция за мъжка мода, в която доминираха пуловери, ризи и костюми в комбинация с широкополи шапки. Преобладаващите цветове са сиво, морско синьо, но също зеленикаво и виолетово.
Yves Saint Laurent представи блейзери без ревери и сака, напомнящи традиционното облекло, носено в Австрия и Южна Германия. Колекцията включва тесни панталони и пуловери, виненочервени суичери с качулки.
Вивиан Уестууд показа колекцията си „World Wide Womаn“. Моделите бяха доминирани от златни детайли, но вниманието привлякоха раирани костюми, шарени блузи от шифон, туидени палта, както и палта с бухнали ръкави. Основните материи са шифон, студена вълна, коприна, памук, кожа, сатен, тафта и тюл.
Sarah Burton представи колекцията Alexander McQueen за сезон Есен/Зима 2011/2012. Моделите бяха в черно, бяло и няколко нюанси на сиво и лавандулово. Кожи с дълъг косъм присъстват в много от дрехите, а официалните рокли в бяло са един от ключовите моменти в новата колекция.
Колекцията на Louis Vuitton бе доста екстравагантна, като художественият директор Marc Jacobs залага на образи от 40-те години с дантели, шапки, дълги чорапи, една смесица от класика и чудатост.
Жан Пол Готие представи колекция на тема "Джеймс Блонд", в която агент 007 се появява на високи токчета


Тагове: Париж, мода
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039