EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мобилни медици в Сливенска област

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилни медици в Сливенска област

mail12:30 | 29.08.2018прегледи 748 коментарикоментари 0


Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени на Сливенска област за населението в труднодостъпните и отдалечени райони. Това съобщиха от областната администрация.
Необходимостта от мобилните кабинети е била обсъдена на среща в края на ноември 2017 г. в областната администрация. След срещата е било внесено искане в Министерството на здравеопазването. Със заповед на здравния министър от 18 юли т. г. дейностите на кабинетите са възложени на РЗИ.
Предстои да бъдат сключени договори с лечебни заведения за извършване на клинични изследвания, мамографски, акушеро-гинекологични, педиатрични и флуорографски профилактични прегледи, както и на задължителна имунизация на деца.
Населените места, където ще се провеждат прегледите и имунизациите, ще бъдат определени с оглед наличие на здравно-неосигурени лица и лица със затруднен достъп до здравни заведения. Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и информационни кампании за значението на профилактиката, имунизациите, храненето и отглеждането на малките деца, начините за предпазване от най-разпространените инфекциозни и хронични незаразни болести и др. Информационните кампании ще се проведат съвместно от РЗИ, общините и здравните медиатори. Срокът за изпълнение на задачите е до 31 октомври 2018 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150