EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Много българи търгуват с петрол он лайн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Много българи търгуват с петрол он лайн

mail15:30 | 24.02.2011прегледи 822 коментарикоментари 0


Повече българи търгуват с петрол през интернет през последните седмици, заради кризата в Либия. С 154% са нараснали сделките с черното злато след началото на бунтовете, отчитат от Trader.bg. 1320 е броят на сделките, направени на платформата вчера (23 февруари 2011), спрямо 520 броя на същата дата през януари.
Част от хората купуват, защото очакват цената да се покачва още. Други пък продават, защото смятат, че пазарите скоро ще се успокоят и цената ще започне да пада. Дори много от хората, които търгуват със злато и валути, сега са се пренасочили към петролa. За сравнение 34% повече е броят на сделките с петрол на 23 февруари 2011 спрямо всички сделки на българска фондова борса на същата дата.
Повишението с 16.4% от последните пет работни дни в цената на петрола се дължи на очакванията за проблеми с доставките на суровината. „Прогнозите, че цената ще продължи да се покачва се засилват от слуха, че либийският лидер Муамар Кадафи е заповядал да бъдат взривени петролопроводи, за да обвини бунтовниците, че те организират тези действия. Вече голяма част от петролодобивната индустрия в Либия не работи.”, обясни Пламен Пейчев, главен дилър в Trader.bg.
Цената на петрола към 10.00 часа днес (24/02) достигна 103.50 долара за барел, лек суров петрол на борсата в Ню Йорк.

Trader.bg е българска платформа за търговия, чрез която от личния си компютър всеки може да търгува на междунароните финансови пазари с валути, злато, петрол, акции и индекси. Платформата е лесна за работа и изпълнява мигновено сделки. Услугата се регулира от КФН.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg