EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Младост 1 най-предпочитан в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Младост 1 най-предпочитан в София

mail07:02 | 27.11.2019прегледи 771 коментарикоментари 0


Младост 1 оглавява класацията за най-предпочитан квартал за живеене. Удобният и редовен градски транспорт се посочва като определящ фактор за избора на жилище в столицата. Това показват резултатите от онлайн проучване на агенция за недвижими имоти “PRIMO+”, в края на 2019 г.

Най-голям (13%) е делът на анкетираните, които искат да намерят своя дом в район Младост, като посочват на първо място микрорайон Младост 1. 

Следват малките, зелени и стари столични квартали, които се опитват да запазят духа на София като Изток, Лозенец и Иван Вазов . 

4,5% предпочитат центъра на града (Идеален център, Докторски паметник, Яворов и Оборище) за живеене, което показва, че въпреки някои недостатъци, тази част на София все още има своите верни фенове.

Като най-неатрактивни се оказват кварталите Княжево, Зона Б-18, Зона Б-19, Сердика, Студентски град и Павлово.

Близо 30% от включилите се в анкетата посочват за най-важният фактор при избора на квартал удобния и редовен градски транспорт, в т.ч. и наличието на метро. Лесната логистика на множеството ежедневни задачи, които един активен човек има е от водещо значение за столичани.

На предни позиции се нареждат и фактори като наличие на училище и детска градина и нивото на престъпност. Все по-малко хора държат на цялостна инфраструктура,  достатъчно междублоково пространство, тишина и спокойствие. Не че трите фактора не са съществени, но действителността показва, че все по-рядко могат да се случат. 7% от анкетираните отчитат, че близостта до Витоша е важен фактор за покупката или наемането на жилище. Точно толкова е и процентът на хората, които държат да са близо до основен булевард.

В анкетното проучване участват 2 123 респонденти на възраст от 18 до 55+ години. Данните нямат претенциите за изчерпателност и статистическа точност. Но очертават новите тенденции в предпочитанията на живущите в столицата през 2019 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg