EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Млади, образовани и... без работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Млади, образовани и... без работа

mail10:45 | 25.04.2013прегледи 804 коментарикоментари 0


Близо един на всеки четирима младежи в ЕС е без работа, а в някои страни това съотношение достига две трети. Един от основните инструменти на ЕС за борба с проблема е Европейският социален фонд. На 23 април парламентарната комисия по заетост и социални въпроси гласува проект за дейността на фонда за 2014-2020 г., с който подкрепи и същевременно разшири приложението на нова инициатива на ЕС за гарантиране на младежка заетост.

С направените промени депутатите включиха в обхвата на инициативата всички млади хора на възраст между 15 и 30 години, които не са заети, не се обучават и не провеждат стаж. Друга целева група за средствата от фонда ще бъдат регионите, в които младежката безработица надхвърля 20%. Целта е да се гарантира, че младите хора, които са без работа в продължение на четири месеца, ще получат предложение за работа, обучение или стаж.
Заетост, производителност и социално приобщаване
Европейският социален фонд е инструментът на ЕС за стимулиране на заетостта, повишаване на производителността и качеството на работа, увеличаване на мобилността на работниците в рамките на Европа, подобряване на обучението и социално приобщаване.
Инфографика на Европарламента показва данни за младежката безработица в Европа като цяло и в отделните страни-членки. На картата България е оцветена в сиво, тъй като липсват данни за страната.
zoom_sss


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg