EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Младежка пътна карта за развитие на България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Младежка пътна карта за развитие на България

mail16:20 | 19.04.2012прегледи 537 коментарикоментари 0


Първата по рода си Младежка пътна карта за развитие на България, създадена от победителите в програмата „Силен старт с Пощенска банка”, беше представена на официална церемония по награждаване на стипендиантите в последното издание. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на банката, и отличените ученици, връчиха символичен макет на Младежката пътна карта на Лазар Додев, директор на дирекция „Организация и координация” в Министерство на образованието, младежта и науката.
За учениците „силният старт” на България, обобщен в 20 стъпки, започва с пренареждане на приоритетите на управляващите и осигуряване на качествено образование, възможности за професионална реализация на младите хора, както и създаване на активно и силно гражданско общество. Сред идеите на участниците в тазгодишното издание на програмата намират място и предложения за опазване на околната среда, развитие на селското стопанство и туризма.
Авторите на най-добрите есета на тема „Моят силен старт за България започва с…” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката за 7-ма поредна година.

В конкурса бяха отличени гимназисти от 25 града в страната. Сред победителите най-много са учениците от София с 10 спечелили есета, следвани от градовете Варна и Русе с по 5 есета. Наградени има и от Плевен, Бургас, Сандански, Своге и др.

 


Тагове: карта, младежи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162