EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мишел Обама е най-влиятелната жена в света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мишел Обама е най-влиятелната жена в света

mail12:15 | 07.10.2010прегледи 759 коментарикоментари 0


Съпругата на американския президент - Мишел Обама - зае първо място в класацията на  Forbes на най- влиятелните жени в света през 2010 г., съобщават световните агенции.
Втора по влияние e Ирене Розенфелд - изпълнителен директор на американската компания Kraft Foods. След нея се нарежда телевизионната водеща Опра Уинфри. На четвърто и пето място в класацията са съответно германския канцлер Ангела Меркел, която през 2009 г. беше начело на класацията на Forbes,  следвана от държавния секретар на САЩ - Хилари Клинтън.
Критериите за оценка на Forbes са по- различни през тази година. И докато преди ключовите показатели са били богатството и властта в обществото, то тази година значение имат творческата дейност и предприемчивостта. „Мишел Обама си направи собствен офис на първа дама. Занимава се по- активно с политика от Лора Буш, и за разлика от Хилари Клинтън, която води крайно непопулярна политика по отношение на реформата в здравеопазването, притежава по- задълбочени възгледи в областта,” отбелязват от Forbes.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg