EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Митов и Сиярто против идея на ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Митов и Сиярто против идея на ЕК

mail13:56 | 19.05.2016прегледи 1115 коментарикоментари 0


Външните министри на Унгария и България – Петер Сиярто и Даниел Митов проведоха двустранни дискусии в сряда в София по време на срещата на министрите на външните работи от Съвета на Европа, пише Gazeta Prawna.

„Двамата външни министри се съгласиха, че предложението на Европейската комисия, което предвижда финансови санкции за държавите, отхвърлящи задължителните квоти за разпределение на бежанци, не е приемливо. Те споделят позицията си и по въпроса, че защитата на външните граници следва да бъде основна и най-важна задача“, се посочва в съобщение на Министерството на външните работи на Унгария. В документа се подчертава, че министрите също са се съгласили, че Европейската комисия не може да ограничава правомощията на държавите-членки на ЕС или да застрашава техния суверенитет.

На 4 май Европейската комисия предложи реформа на политиката на ЕС в областта на предоставянето на убежище, която предвижда въвеждането на постоянна квотна система за разпределение на бежанци. Държавите, които не искат да приемат бежанците, могат да откажат за една година, но в замяна ще трябва да платят 250 хиляди евро за всеки бежанец, които не приемат.

Полша и другите страни от Вишеградската четворка категорично отхвърлиха това предложение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg