EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Митничари задържани на ГКПП К.Андреево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Митничари задържани на ГКПП К.Андреево

mail17:01 | 13.12.2015прегледи 1304 коментарикоментари 0


/обновена/ 14 митнически служители от ГКПП Капитан Андреево от една митническа смяна са задържани, съобщи  главният прокурор Сотир Цацаров. Разследването продължава и в момента, обискират се домове в Свиленград, съобщава в. "Старият мост".

 Движението на „вход“ беше затруднено“. Разследването се извършва възможно най-бързо, извиняваме се на пътниците за затрудненията, каза Цацаров.

От 8, 30 ч. тази сутрин тече специализирана акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура на ГКПП Капитан Андреево за противодействие на корупцията. Това съобщи Малина Александрова, говорител на прокуратурата, В акцията участват около 140 полицаи, БОП-аджии, прокурори.

Пред държавното радио главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че на практика е арестувана цялата смяна митничари, които обработват влизащите в България през този пункт. По думите му става дума за "корупционни престъпления".

В рамките на операцията са направени и 100 претърсвания на лични и служебни автомобили, домове и служебни помещения в Харманли, Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец. По информация на БНР става въпрос за разбит контрабанден канал за цигари с участието на митничари.

Развитието

33-ма служители от ГКПП Капитан Андреево от четирите митнически смени са задържани за 24 часа днес при мащабна акция на Специализираната прокуратура, ДАНС, ГДБОП и полицията. Арестуван е и един началник на смяна. При над 100 претърсвания на домовете, дрехите, леките им автомобили, служебни помещения са намерени евро, долари, турски лири и др. на левова равностойност около 100 000 лева.

Наблюдението срещу заподозрените е започнало преди около 6 месеца, стана ясно на нарочна пресконференция преди минути на ГКПП Капитан Андреево.

Срещу заподозрените делата ще се водят не в Свиленград, а в София, тъй като със случая е ангажирана Специализираната прокуратура. Според ръководителя на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова и шефа на Специализираната прокуратура Андреий Андреев /на снимката/, които пристигнаха тук лично, ставало въпрос за организирана престъпна група. В нея влизали служители от различен "калибър" и длъжности, които вземали рушвети, за да не извършват щателни проверки на автомобили, автобуси и тирове. Такса "спокойствие" варирала от 5 до 300 евро.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960