EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мистериозните победители от Mega Millions

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мистериозните победители от Mega Millions

mail16:05 | 02.04.2012прегледи 775 коментарикоментари 0


Рекордният джакпот на американската лотария Mega Millions донесе общо $656 млн. на трима души, но до момента тяхната самоличност продължава да се пази в тайна. В дългата историята на Mega Millions има едва 6 анонимни победителя, които са спечелили суми от $20 млн., $109 млн., $170 млн., $49 млн., $27 млн., и $24 млн.
От януари последният по-голям джакпот ($72 млн.) до падането на историческата сума, приходите от продажбата на лотарийни билети е точно $1 491 082 267, като интересът в последните дни се е увеличил три пъти. Общият брой на участниците за „мега” тегленето е бил 176 млн. души. Поради големия обществен интерес на сайта megamillions.com публично се обявяват победителите, но за рекордния джакпот все още няма информация за щастливците - известно е само, че те са от щатите Илиноис, Канзас и Мериленд.

Треската преди джакпота продължава и след него, особено в градовете на печелившите фишове.
В Балтимор (Мериленд) масово обсъждат човек, който в петък вечер, около 19:15 ч. е дошъл в закусвалнята „7-Илевън” и е платил $1 за „куик пик” билет с числата, които впоследствие печелят. „Не се знае дали някога ще бъде известена самоличността на това лице”, коментира Стивън Мартино, директор на лотарията в Мериленд. „За разлика от много други щати, в Мериленд не се изисква публичното обявяване на победителя”, добавя Мартино.
В щата Канзас ситуацията е още по-дискретна. „Победителите в Канзас също може да останат анонимни”, казва лотарийният директор за щата Денис Уилсън. „Властите по сигурността знаят точното място, където е продаден билета, но дори и аз нямам достъп до тази информация”. Единственото, което съобщават е, че печелившият билет е пуснат някъде в североизточната част на щата Канзас.
Единственият шанс да се разбере поне един от печелившите е насочена към последния победител, от щата Илиноис. Въпреки че по закон не се налага публичното обявяване на щастливеца, печелившият билет е пуснат от малкото градче Ред Бъд (Илиноис), на 35 мили южно от Сейнт Луис.
Информацията, че един от победителите на Mega Millions е пуснал билета си в „Мото Март” бързо се превърна в основна тема за жителите на Ред Бъд, които според последното преброяване са 3 698 души. „Всички си изкарваме чудесно”, заявява управителя на „Мото Март” Денис Мецгер. „Хората от градчето прекарват времето си в спекулации кой е победителя и се надяват, че все още е сред тях.”, допълва Мецгер.
Все още никой от тримата щастливци не се е престрашил да си вземе печалбата, затова Денис Уилсън побърза да даде своите съвети към тях. „Подпишете се на гърба на билета и го оставете на най-сигурното място, за което се сещате. И преди да дойдете за печалбата, задължително се консултирайте с адвокат, тъй като това събитие ще промени живота ви”, завършва Уилсън.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg