EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Христов ръководи среща на ЕБВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Христов ръководи среща на ЕБВР

mail07:45 | 10.05.2013прегледи 599 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Калин Христов ще ръководи 22-та годишна среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Тя ще се проведе на 10 и 11 май в Истанбул, Турция. Калин Христов е управител за България във финансовата институция, както и председател на Съвета на управителите, след като българският гуверньор беше избран на този пост през 2012 година.

По време на годишната среща Калин Христов ще има двустранни срещи с президента на ЕБВР сър Сума Чакрабарти, главния икономист на банката Ерик Берглов и с вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка - Вилхелм Молтерер. Финансовият министър ще ръководи встъпителната и заключителната среща на форума, на който се очаква да бъдат взети решения, свързани с дейността на финансовата институция.
В българската делегация са включени подуправителят на Българската народна банка и алтернативен управител за Република България в ЕБВР Димитър Костов, директорът за Република България в ЕБВР - Стефка Славова, директорът на дирекция „Международни финансови институции и сътрудничество" на Министерството на финансите - Женя Динкова и генералният консул на Република България в Истанбул - Александър Велев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg