EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министерствата в Куба губят безплатните обяди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министерствата в Куба губят безплатните обяди

mail17:44 | 02.10.2009прегледи 563 коментарикоментари 0


Скоро може и да няма такова нещо като безплатен обяд, дори и в Куба, където комунистическото правителство снощи започна експеримент за закриване на държаните обществени столове и раздаване на пари на служителите, за да си купуват сами обяд, предаде Reuters.
Столовете бяха закрити в четири министерства като част от кампания, която, ако бъде успешна, ще обхване и останалата част от общо 24 700 обществени стола в страната. В момента държавата осигурява безплатно 3,5 милиона обеда на ден, отбелязва Reuters.
Вместо да имат безплатен обяд, служителите в министерствата ще получават дневно допълнително възнаграждение от 15 песос, което се равнява на около 70 щатски цента.
Кубинското правителство изтъкна, че харчи над $350 млн. годишно за безплатните обеди, които едва може да си позволи в условията на глобалната рецесия, засегнала силно страната.
Закриването на столовете цели прекратяването на един вид държавни субсидии, които кубинците получават от години и които според президента Раул Кастро източват икономиката, отбелязва Reuters.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg