EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Милиони работни места в ЕС, свързани с Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиони работни места в ЕС, свързани с Германия

mail10:34 | 19.06.2017прегледи 1009 коментарикоментари 0


Германската икономика е отговорна за близо 4,8 милиона работни места, които ще бъдат запазени в останалите страни от Европейския съюз, съобщава германския ежедневник Zeit.

Икономика на Федерална република Германия не само, че не пречи на развитието на икономиките в съседните страни, а дори е „основен двигател" за техния растеж сочат последни данни от доклад на швейцарския консултантски институт Prognos.

През 2015 година Германия е внесла стоки от ЕС на стойност почти 620 милиарда щатски долара. В доклада се посочва, че в случай, че конкурентоспособността на германската икономика се влоши, то това ще доведе и до отслабване на икономическата ефективност в целия ЕС.

Германската индустрия и вносът на стоки в Германия зависи особено от преките и съседни страни. Основни доставчици са Холандия, Франция и Белгия, следвани от Италия, Полша и Чехия. Проучването на Prognos сочи, че по-голямата част от вноса на германската икономика зависи от нуждите на индустрията, а 28% са потребителски стоки.

Само в Полша повече от 890 000 работни места зависят от немската икономика, повече отколкото във всяка друга страна от ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg