EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Милиарди за туризъм в Кавказ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиарди за туризъм в Кавказ

mail10:50 | 09.02.2012прегледи 553 коментарикоментари 0


Френско-руско съвместно дружество ще инвестира 30 милиарда долара в развитието на туристическата инфраструктура в неспокойния Кавказки регион, предаде ДПА.
Средствата ще бъдат предназначени за обновяването на планински и морски курорти и могат да създадат 330 000 работни места в региона, посочи пред журналисти днес председателят на съвета на директорите на компанията "Курортите на Северен Кавказ" Ахмед Билалов. Черноморският град Сочи, в който ще се състоят зимните олимпийски игри през 2014 година, ще получи средства наред с още четири района, в които се планира засилено развитие на туристическата инфраструктура, добави той.
Билалов уточни, че френско-руската група "Международно развитие на Кавказ" (International Caucasus Development) ще следи развитието на проекта. Първият обект, който трябва да бъде обновен, е руският курорт Архиз в подножието на издигащия се на 5642 метра връх Елбрус, смятан за най-висок в Европа. Някои нови туристически съоръжения ще бъдат готови за посетителите през декември, отбеляза Билалов. Руският президент Дмитрий Медведев и френският му колега Никола Саркози обявиха през август плановете за съвместната компания, която да инвестира 30 милиарда долара в туристическата инфраструктура на Кавказкия регион. Бунтовници се борят срещу руското управление вече повече от 20 години. Смята се, че те са обединение на мюсюлмански екстремисти, бандити и националисти. Бунтовниците поставят бомби по пътищата и нападат от засада правителствените войски. Руските сили отговарят на нападенията с военни акции в горите и планините, както и претърсват домове, за които се смята, че укриват въоръжени бойци, отбелязва ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg