EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Милиардерите в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиардерите в Германия

mail10:30 | 11.10.2013прегледи 1118 коментарикоментари 0


Милиардерите в Германия никога не са били по-богати или повече (общо 135 души), посочва в. "Трибюн". Тази тенденция става видна от класация на германското сп. "Мениджър магацин".

Карл Албрехт
Най-богатият германец е съоснователят на търговската верига Алди (Aldi) Карл Албрехт с богатство от 17,8 млрд. евро. През 2012 г. състоянието на 93-годишният Албрехт, който оглавява Алди Зюд (Aldi Sued), е била 17,2 млрд. евро. Той има значителна преднина пред втория в класацията - племенника му Тео Албрехт младши.

Тео Албрехт младши
Синът на починалия съосновател на Алди Тео Албрехт, който е начело на Алди Норд (Aldi Nord), е на втората позиция с 16 млрд. евро, като богатството му е останало без промяна спрямо миналата година.

Дитер Шварц
Основателят на конкурентната верига Лидл (Lidl) е увеличил състоянието си от 12 млрд. евро миналата година до 13 млрд. евро през текущата година. По този начин той се нарежда на трето място в класацията, намалявайки преднината на конкурентите си.

Семейство Райман
Семейството, което е зад компаниите Рекит Бенкизер (Reckitt Benckiser), Слау (Slough) и Коти (Coty), се старае да стои извън вниманието на обществеността. С първичното публично предлагане (ППП) на акции на Коти през юни 2013 г. в Ню Йорк кланът си набави свежи пари и планира да инвестира по-силно на пазара на кафе. Със състояние от 12 млрд. евро те са на четвърта позиция, като спрямо миналата година са забогатели с около 1 млрд. евро.

Сузане Клатен
Дъщерята на Херберт и Йoхана Кванд има около 10 млрд. евро от дяловете си в BMW от компанията си Скион (Skion). Тя е забогатяла с близо 1 млрд. евро за изминалата година и е сред големите печеливши в класацията тази година. Най-богатата жена в Германия е вече зрял предприемач и се намесва по-силно в компаниите и дружествата, в които има участие.

Семейство Ото
С каталожната си търговия и състояние в недвижими имоти семейството Ото е натрупало 8,6 млрд. евро спрямо 8,2 млрд. евро миналата година заема шесто място в класацията.

Семейство Вюрт
Кралят на болтовете Райнхолд Вюрт е натрупал богатство от империята си за търговия с инструменти и същевременно е сочен за централен банкер на футболната лига. Състоянието му е без промяна спрямо 2012 г. - 8 млрд. евро и е достатъчно за седмото място.

Семейство Йоткер
Кланът, лидер в хранително-вкусовата промишленост, има около 7,5 млрд. евро. Въпреки кризата в корабоплаването (от която пострадаха многобройните параходни дружества на семейния концерн) семейство Йоткер е увеличило стойността на активите си от 6,9 млрд. евро миналата година до 7,5 млрд. евро през 2013 година. Бизнесът с бакпулвер, хранителни стоки, напитки (бирата Радебергер - Radeberger) и спиртни напитки въпреки не малкото сътресения носи достатъчни печалби, за да подкрепи разклатените клонове на групата.

Щефан Кванд
Синът на Йохана Кванд дължи своите 7,2 млрд. евро и деветото си място на дяловете си от Бе Ем Ве и дружеството си Делтон (Delton). През 2012 г. той е имал 6,6 млрд. евро.

Йохана Кванд
С 6,75 млрд. евро мажоритарната акционерка на BMW завършва десетката на най-богатите германци според списание "Мениджър магацин". Вдовицата на промишления магнат Херберт Кванд е втората по богатство жена в Германия след дъщеря си Сузане Клатен. Благоприятната тенденция при акциите на германския автомобилостроител BMW допринесе богатството й да нарасне с близо 500 млн. евро спрямо 2012 година. Синът й Щефан забогатя повече. . .
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg