EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Метрото тръгва към Симеоновско шосе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Метрото тръгва към Симеоновско шосе

mail16:10 | 27.04.2021прегледи 710 коментарикоментари 0


През май главният архитект на София има задача да изготви изменението на плана за регулация за обезпечаване на разширението на метрото от бул. "Черни връх", през "Витоша ВЕЦ Симеоново", до бул. "Симеоновско шосе". Това е написала столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в социална мрежа. Така ще бъдат обезпечени три нови метростанции и ще се продължи планът към Студентски град. На финала е и процедурата за удължаване на метрото от метростанцията "Люлин" до Околовръстния път.

През последната седмица е имало обществено обсъждане за включване в Общия устройствен план на трасето, което ще осигури връзка на метрото със Симеоновския лифт, е посочила още Фандъкова. "Осигуряване на средства за строителство и обезпечаване на терените за бъдещото му разширение за мен е приоритет и кауза. Затова и настоявам максимално бързо Планът за възстановяване и устойчивост, по който сме гарантирали средствата за следващите две разширения, да бъде внесен в Европейската комисия. Той е съгласуван ред по ред с представители на Комисията, като и аз, и инж. Братоев участвахме в работните срещи", е допълнила Фандъкова.
"Има и общински съветници с амбиции и претенции, които смятат, че строителството на метрото трябва да спре, което аз лично няма да допусна. Метрото не е проект за един ден и не може да се подчини на дребни политически сметки", е коментирала Фандъкова.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905