EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Металурзите няма да протестират на Великден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Металурзите няма да протестират на Великден

mail17:30 | 12.04.2012прегледи 462 коментарикоментари 0


Протестите на металурзите от ОЦК Кърджали спират за Великденските празници. Работниците от оловно-цинковия комбинат няма да предприемат стачни действия до вторник, обяви председателят на Регионалния съвет на КНСБ Иванка Караколева.
По думите й демонстрациите, чрез които металурзите настояват да получат неизплатените си заплати, се замразяват още днес. Едва във вторник сутринта ще се вземе решение кога да се подновят протестите.
Караколева подчерта, че има информация, според която по сметките на „Интертръст холдинг” на Валентин Захариев, собственик на ОЦК-Кърджали, са останали 4,3 млн. лева от сделката за предаване на концесията в „Горубсо-Мадан”. Именно от тези средства се очаква да бъдат изплатени забавените с месеци трудови възнаграждения на металурзите, както и да се въведе заводът в експлоатация.
След близо месец и половина протестни действия в Кърджали, в сряда работниците от оловно-цинковия комбинат пренесоха недоволството си в София. Те настояха както за заплати, така и за законови промени, подвеждащи под наказателна отговорност некоректните към служителите си във финансово отношение работодатели.
В съобщение до медиите КНСБ и Синдикална федерация „Металици” призовават изпълнителния директор на ОЦК-Кърджали, Славея Стоянова да се откаже от подписа си, с който е дала съгласие дължимите на металургичното предприятие 4 млн. лева от „Горубсо-Мадан” да бъдат усвоени от една от банките-кредитори./bTV
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg