EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Местни сортове в семейна изба край Мелник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Местни сортове в семейна изба край Мелник

mail08:10 | 23.03.2022прегледи 1900 коментарикоментари 0


На около 15 км от град Мелник, в сърцето на долината на Струма и на входа на Рупелския пролом, се намира семейната винарска изба "Рупел", специализирана в производството на бели вина, розе, сухи и десертни червени вина, най-вече от местните сортове Мелник 55, Рубин, Тамянка и Сандански мискет, съобщават от Българската асоциация на независимите лозаро-винари (БАНЛВ).

Собствениците на "Рупел" отглеждат и около 300 дка лозя. Философията им е свързана с девиза "Чистота на сортовете, чистота на производството, чистота на духа!". Значението на тези думи се открива през целия производствен процес, от отглеждането на гроздето до бутилирането на вината. Първите лозя са засадени през 2004 г., а през 2015 г. отваря врати и винарната, оборудвана с иновативна производствена технология.

Винарска изба "Рупел" е отворена за посещения и дегустации, и разполага с възможности за провеждане на винени обучения, семинари и специални събития, участие в лозарските процеси. Предлагат се атрактивни места за отдих и пикник, колоездене сред природата, честване на семейни и фирмени тържества.

Избата е член на БАНЛВ.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg