EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел:По-малки субсидии за ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел:По-малки субсидии за ВЕИ

mail06:25 | 16.06.2013прегледи 844 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната трябва да намали субсидиите за енергия от възобновяеми източници, за да може да си позволи модернизиране на електропреносната мрежа и да ограничи поскъпването на електроенергията, предаде Асошиейтед прес.
Ангела Меркел посочи, че компаниите, които инсталират нови мощности за добив на електроенергия от биомаса, слънце или вятър, трябва да "участват повече във финансирането на разходите за разширяване на (електропреносната) мрежа." Бумът на възобновяемата енергия, която вече дава 25% от електричество в Германия, постави енергийната инфраструктура на страната под огромно напрежение, тъй като тя е изградена да обслужва няколко големи електроцентрали, а не хиляди малки съоръжения за производство на електроенергия от възобновяеми източници.

Меркел заяви, че увеличаването на дела на енергията от възобновяеми източници трябва да съответства на разширяването на мрежата. Канцлерът обещава след изборите през септември да преразгледа субсидиите, които се равняват на общо 18 милиарда евро (24 милиарда долара) годишно.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1050