EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел:Няма да приемаме бежанци от границата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел:Няма да приемаме бежанци от границата

mail07:15 | 03.03.2016прегледи 1376 коментарикоментари 0


След среща с хърватския си колега Тихомир Орешкович в Берлин, германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Германия няма да приема бежанци от струпаните на границата между Македония и Гърция. Те трябва да бъдат устроени от местните власти, допълни германският канцлер.

Телевизионните кадри с разпръскване на мигранти в опит да достигнат до Западна Европа през Балканите показват неотложната нужда заплануваната за 7-и март среща на върха на Европейския съюз (ЕС) да вземе решение за справяне с мигрантската криза, посочи Меркел.

Германия иска да прекрати политиката на свободно пристигане на бежанци на нейна територия и да се върне към нормалното действие на Шенгенската система. Страната прие бежанците, струпани в Унгария миналата година, но страни като Гърция имат условия да приемат бежанци и трябва да се справят с това, поясни още германският канцлер.

Меркел обаче е наясно, че Гърция има нужда от подкрепата на целия Европейски съюз и това ще е акцент на срещата на върха на страните от Съюза следващия понеделник./БНР


Тагове: Меркел, бежанци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg