EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел:Германия е отворена за работна ръка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел:Германия е отворена за работна ръка

mail16:20 | 11.10.2010прегледи 886 коментарикоментари 0


Двустранните отношения между България и Германия са много приятелски. Нашите отношения имат потенциал за развитие. Това каза германският канцлер Ангела Меркел на пресконференция след срещата си с премиера Бойко Борисов, предаде репортер на агенция „Фокус”. В последно време от правителството на Борисов са направени много решителни стъпки за борба с престъпността и това е съществен напредък, допълни още Меркел.
Германският канцлер заяви, че по време на срещата с премиера Бойко Борисов не е говорено за присъединяването на Турция към Европейския съюз.
По отношение на Шенген, България ще бъде оценявана отделно от Румъния, допълни още Меркел. Тя не се ангажира да каже каква ще бъде оценката, но тя щяла да бъде „справедлива”.
На свой ред премиерът Борисов подчерта, че „се надява всички да покрием критерия, така че да няма шенгенски граници на територията на Дунав”.
По отношение на трудовия пазар Ангела Меркел заяви, че и за в бъдеще Германия ще бъде отворена за работна ръка страна.
Проблемът за експулсирането на хора от ромския етнос от Европа, канцлерът Меркел коментира като посочи, че въпросът е на плоскостта на върховенство на закона. Тук става въпрос за това дали има работеща процедура за хора, които са извън шенгенското пространство – трябва да сме сигурни, че всичко се извършва по законния ред. Въпросът не стои по отношение на етноса, обобщи германският канцлер.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg