EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел призова Италия за реформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел призова Италия за реформи

mail17:40 | 11.07.2011прегледи 507 коментарикоментари 0


Германския канцлер Ангела Меркел днес публично призова италианския премиер Силвио Берлускони да приеме бюджет, предвиждащ намаляване на разходите, на фона на засилването на опасенията на финансовите пазари за държавния дълг на Италия, предаде ДПА. "Еврото само по себе си е стабилно", подчерта Меркел. "Колкото до Италия, според мен много важен сигнал, който Рим сам трябва да даде, е приемането на бюджет, отчитащ необходимите условия за икономии и консолидация", заяви Меркел
пред журналисти в Берлин.
"Твърдо съм уверена, че италианското правителство ще вземе решение за точно такъв бюджет - вчера говорих по телефона с италианския премиер по тази тема - и Италия ще покаже, че се ангажира с консолидиране (на бюджета) и борба с държавния дълг".
Преди пресконференцията германската канцлерка разговаря с премиера на Исландия Йохана Сигурдардотир, която е на посещение в Германия и е описала възстановяването на страната си от дефолта.
"Исландия е добър пример, показващ, че енергичните реформи бързо водят до добър резултат", допълни Меркел. Необходимо е много бързо да се разработи нов спасителен план за Гърция, отбеляза също така канцлера. Утре Меркел започва тридневна обиколка в Африка, което основна тема на което ще бъдат възможностите за бизнес и най-вече сделките за газ и петрол.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg