EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел постигна коалиционно споразумение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел постигна коалиционно споразумение

mail10:45 | 27.11.2013прегледи 598 коментарикоментари 0


Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и социалдемократите постигнаха споразумение за съставяне на коалиционно правителство, съобщиха DPA и Reuters, като се позоваха на участници в преговорите.

Минимално заплащане
Преговарящите се обединиха за въвеждане на минимално заплащане от 8,50 евро на час от 2015 година. През преходния период до 2017 г. партньорите в трудовите отношения ще имат възможност да договарят и по-ниско заплащане. Минималното възнаграждение няма да важи за стажантите.

Енергиен преход
Бъдещата управляваща коалиция планира до 2050 година делът на енергията от възобновяеми източници да достигне 55% до 60% от енергийния микс. От тази цел ще зависят множество инвестиционни решения за построяване на нови вятърни паркове, както и рентабилността на нови електроцентрали, използващи традиционни енергийни източници.

Временна заетост
Наемането на служители при временна заетост ще бъде ограничено до максимум 18 месеца, като девет месеца след започване на работа временните служители трябва да получават еднакво заплащане с основния персонал.

Такса за товарни автомобили
Предстои да бъде направена оценка на възможностите за въвеждане на такса за товарните автомобили, която да отговаря на две изисквания - да засяга само чуждестранни камиони и да не противоречи на европейското право.

Двойно гражданство
Коалиционното споразумение предвижда при случаи на двойно гражданство да отпадне задължението за избор на едното. От тази промяна ще се възползват най-вече родените и израснали в Германия деца на чуждестранни граждани.

Пенсиониране
Предвижда се хората, натрупали осигурителен стаж от 45 години, да могат да се пенсионират на 63-годишна възраст.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg