EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел: Коренът на проблема са банките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел: Коренът на проблема са банките

mail16:10 | 11.10.2011прегледи 292 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страните от еврозоната имат политическата воля да преодолеят дълговата криза, която застрашава нестабилния банков сектор на Европа, предаде AFP. Меркел говори пред журналисти днес в Ханой след среща с виетнамския си колега Нгуен Тан Зунг в рамките на двудневното й посещение, което цели насърчаване на търговията със комунистическата страна. "Страните от еврозоната имат политическата воля да преодолеят дълговата криза. Коренът на проблема са проблемите с банките," посочи Меркел. Тя добави че в сравнение с Виетнам и останалите страни с младо население европейските страни ще бъдат изправени пред по-големи предизвикателства в усилията си да намалят държавните дългове.
В неделя в Берлин Меркел и френският президент Никола Саркози обещаха да изработят всеобхватен отговор на европейската дългова криза до края на месеца. Германският канцлер обаче не посочи днес в Ханой какво точно може да включва този отговор. Меркел и Нгуен Тан Зунг подписаха споразумение за стратегическо партньорство подобно на споразуменията, които Виетнам подписа със седем други страни, включително Китай, Русия, Япония и Южна Корея.
На съвместна пресконференция Зунг посочи, че има възможност двете страни да разширят търговията си, която миналата година възлизаше на 5 милиарда долара. Германия е най-големият търговски партньор на Виетнам. Търговията е между Виетнам и Китай възлиза на над 30 милиарда долара, а със САЩ - над 20 милиарда долара. САЩ и ЕС често критикуват Виетнам, че вкарва в затвора блогъри и активисти, които отправят предизвикателства към еднопартийното правителство. "Развитието на човешките права, както и на религиозните свободи и свободата на печата е много важно," посочи Меркел. Заедно с Меркел пътува делегация от бизнесмени, с които след това тя ще посети Монголия. По програма германският канцлер ще напусне Виетнам утре.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg