EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Меркел иска масова депортация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел иска масова депортация

mail12:41 | 09.02.2017прегледи 1245 коментарикоментари 0


Канцлерът Ангела Меркел се надява на напредък в депортирането на по-голям брой имигранти с отхвърлени молби за убежище. Днес тя ще се срещне с регионалните премиери на 16-те федерални провинции на Германия, в чиито правомощия е депортирането, предаде Асошиейтед прес.
Меркел, която се кандидатира за преизбиране, нееднократно е призовавала за "национално усилие", за да се направи така, че хора, които нямат право на пребиваване, да напуснат Германия.
Депортациите по принцип са в компетенциите на правителствата на федералните провинции. Но министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че централната власт в Берлин иска да има по-голямо влияние над процеса.
Днес той призова за създаване на "изходни центрове" близо до летищата, където да могат да се отвеждат лица преди депортирането им, "за да бъдат нещата по-уредени и да не става така, че много хора просто да избягват депортирането в последния момент".
В изказването си, което направи пред германската обществена телевизия АРД, той изрази желанието си депортациите да се координират от единен национален център.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886