EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел е против продължаването на спасителния фонд на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел е против продължаването на спасителния фонд на ЕС

mail17:30 | 28.09.2010прегледи 837 коментарикоментари 0


Германската канцлерка Ангела Меркел обяви днес, че е против продължаването след 2013 година на специалния Европейски спасителен фонд за страни, изпаднали във финансови затруднения, предадоха световните агенции.
Спасителният фонд от 750 милиарда евро, създаден за срок от три години в разгара на гръцката дългова криза, предвижда отпускането на заеми до 13 юни 2013 година.
Но конференция на Федерацията на германската индустрия (BDI) Меркел изтъкна, че са необходими промени в договорите, които да установят нови постоянни процедури за справяне със спешни ситуации.
Германия дълго се противопоставяше на учредяването на този спасителен фонд за Гърция, а след това и на фонд в помощ на всички страни от еврозоната, които може да изпитат нужда от спасяване. Най-голямата европейска икономика е и най-големият
вносител в този фонд, средствата от който досега не са използвани.
Берлин настоява за дълбока реформа на механизмите за финансов контрол на страните членки, за да се действа превантивно и да се санкционират по-строго онези, които не спазват бюджетната дисциплина.
Германският министър на финансите Волфганг Шойбле, който е член на работната група, създадена да вземе решение по тези въпроси и оглавявана от европейския президент Херман ван Ромпой, се обявява за спиране на субсидиите на  "лошите ученици" и временното им лишаване от право на глас в европейските институции. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049