EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел против европейски данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел против европейски данък

mail10:50 | 03.11.2010прегледи 530 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел се противопостави на идеята за въвеждане на специален данък за финансиране на ЕС, която бе включена сред предложенията за бюджета на съюза през идните седем години, предаде ДПА.
ЕК предложи създаването на подобен данък, твърдейки, че по този начин би се намалило напрежението при политическите преговори, в които националните правителства се опитват да извоюват намаляване на вноските си, предназначени за Брюксел. "Аз съм против въвеждането на европейски данък", заяви Меркел пред журналисти при еднодневното си посещение в Белгия.
Германия е най-голямата страна в ЕС и досега внася най-много средства в европейския бюджет, което дава на позицията на Меркел значителна тежест при дебатите за финансирането на съюза, отбелязва ДПА.
Очаква се през 2011 г. 27-те страните членки да започнат обсъждането на следващия европейски бюджет, който според оценките ще достигне около 1 трилион долара
Европейските страни винаги са отхвърляли идеята за създаване на данък на общностно равнище, твърдейки, че правомощието да се събират данъци е част от суверенните права на националните правителства.
В Брюксел Меркел подкрепи идеята за включване на частния банков сектор в бъдещия постоянен механизъм за управление на кризи в еврозоната, отхвърляйки критиките, че това може да предизвика паника на пазарите, предаде Франс прес.
Пред журналисти тя изтъкна, че в случая става въпрос за механизъм, който ЕС иска да въведе след 2013 година, така че засега нищо не се променя в сега съществуващия "чадър", покриващ цялата еврозона и Гърция и който ще бъде в сила до 2013 година.

 

 


Тагове: Меркел, данък, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163