EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел "най-опасната жена в Европа"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел "най-опасната жена в Европа"

mail12:50 | 19.08.2011прегледи 591 коментарикоментари 0


Ангела Меркел е "най-опасната жена в Европа", заяви бившият  лидер на германската левица Оскар Лафонтен, цитиран от  германския в. "Ханделсблат". "Тя не разбира евро системата, не разбира финансовите  пазари", заяви той, определяйки политиката на германския канцлер като "погрешна" и "опасна". Според Лафонтен, който е бивш министър на финансите и бивш  председател на Германската социалдемократическа партия (ГСДП), е малко вероятно предложенията на Меркел и френския президент  Никола Саркози да успеят да ограничат кризата в еврозоната.  Политикът признава, че изпитва "тревога и определено  примирение", че политиката все още не е в състояние да сложи край на машинациите на банките.
Докато "банките приличат на казина, а правителствата пречат  да се вземат правилни решения", няма да бъде възможно  въвеждането на такса върху финансовите транзакции, посочва  Лафонтен в интервю за днешното издание на в. "Саарбрюкер".  Той остро атакува германската канцлерка Ангела Меркел,
заявявайки, че "тя не разбира евро системата, не разбира и  финансовите пазари. След като Германия като водеща европейска  икономика провежда дъмпингова политика във възнагражденията, то  системата не може да работи. Заради "погрешната й политика"  Меркел може да бъде определена като "най-опасната жена в Европа", заключава политикът.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg