EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мениджъри от Credit Suisse засегнати от данъка върху бонусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мениджъри от Credit Suisse засегнати от данъка върху бонусите

mail12:03 | 20.01.2010прегледи 527 коментарикоментари 0


400 от най- висшите банкери от Credit Suisse в Лондон ще бъдат принудени да намалят годишните си бонуси с цел да предпазят останалите банкови служители от приетия 50 - процентов данък във Великобритания, съобщава Guardian.
Управляващите директори от Лондон са уведомени от работодателите си в Швейцария, че допълнителните им възнаграждения им ще бъдат намалени с 30 %. Това е първият пример за дискриминиращо отношение към персонал на финансова институция във Великобритания. Очакваше се банките да се опитат да избегнат подобна стъпка като разделят разходите по данъка сред персонала на компанията по цял свят.
Credit Suisse възнамерява да намали и целия обем на бонусите с 5 % , за да подсигури рентабилността си, след изплащане на дължимия данък, възлизащ на £ 25000.
От банката, за която работят 6 000 души в лондонското Сити заявиха, че: „Credit Suisse цели да съобрази политиката си по компенсациите с интересите на акционерите, регулаторните органи и служителите. При тези обстоятелства намаляването на бонусите беше отговорна и подходяща стъпка.”



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg