EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Менда Стоянова отново оглави бюджетната комисия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Менда Стоянова отново оглави бюджетната комисия

mail10:48 | 10.05.2017прегледи 761 коментарикоментари 0


Менда Стоянова от ГЕРБ отново оглави парламентарната комисия по бюджет и финанси, Данаил Кирилов /ГЕРБ/ - комисията по правни въпроси, а Петър Кънев от "БСП за България" - комисията по икономическа политика и туризъм. Това решиха депутатите при избора на състава на комисиите.
   Тримата бяха председатели на същите комисии и в 43-то Народно събрание.
   Постоянните комисии на парламента се състоят от 22 народни представители - 9 от ГЕРБ, 7 от "БСП за България", 3 от "Обединени патриоти", 2 от ДПС и 1 от "Воля".
   ГЕРБ взима председателството място в бюджетната и в правната комисия. Заместници на Менда Стоянова в Комисията по бюджет и финанси ще бъдат Диана Йорданова /ГЕРБ/, Георги Търновалийски /"БСП за България"/, Николай Александров /"Обединени патриоти"/ и Йордан Цонев /ДПС/.
   Заместник-председатели на Комисията по правни въпроси ще бъдат Десислава Атанасова от ГЕРБ, Филип Попов от левицата, Христиан Митев от Обединените патриоти и Хамид Хамид от ДПС.
   "БСП за България" оглавява Комисията по икономическа политика и туризъм. Заместници на Петър Кънев ще бъдат Даниела Савеклиева /ГЕРБ/, Маргарита Николова /"Обединени патриоти"/ и Адлен Шевкед /ДПС/. Делян Пеевски ще участва като член в работата на икономическата комисия.

Депутатите избраха съставите и ръководствата на енергийната, на регионалната и на земеделската комисии.
   Делян Добрев от ГЕРБ оглавява Комисията по енергетика, а негови заместници са Валентин Николов от ГЕРБ и Таско Ерменков от "БСП за България".
   Искрен Веселинов от Обединените патриоти ще ръководи Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, а зам.-председатели са Петя Аврамова от ГЕРБ, Дора Янкова от "БСП за България" и Пламен Христов от "Воля".
   Десислава Танева от ГЕРБ е председател на Комисията по земеделието и храните, а нейни заместници са Димитър Гечев от ГЕРБ, Светла Бъчварова от "БСП за България", Йордан Апостолов от Обединените патриоти и Бюрхан Абазов от ДПС.
   И трите комисии са в състав от по 22 народни представители, от които 9 от ГЕРБ, 7 от "БСП за България", 3 от Обединените патриоти, 2 от ДПС и 1 от "Воля".

Същевременно, двадесет народни представители положиха клетва в парламента. Те влизат на мястото на свои колеги, които бяха избрани за министри или на такива, отказали се от депутатските си правомощия.
В групата на ГЕРБ като народни представители влизат Димитър Лазаров на мястото на Бойко Борисов, Иглика Събева на мястото Томислав Дончев, Десислава Костадинова на мястото Екатерина Захариева, Емилия Милкова на мястото на Стоян Пасев, Владимир Вълев на мястото на Лиляна Павлова, Руслан Тошев на мястото на Красен Кралев, Красимир Събев на мястото на Недялко Славов, Георги Станков на мястото на Станислав Дечев, Анна Александрова на мястото на Румяна Бъчварова, Димитър Гамишев на мястото на Александър Манолев, Галя Василева на мястото на Семир Абумелих, Венка Стоянова на мястото на Теменужка Петкова, Мартин Тинчев на мястото на Николина Ангелкова, Калин Василев на мястото на Николай Нанков, Евгения Алексиева на мястото на Владислав Горанов, Йорданка Фикирлийска на мястото на Валентин Радев и Ралица Добрева на мястото на Ивайло Московски.
В групата на Обединените патриоти влизат Миглена Александрова на мястото на Валери Симеонов и Калин Поповски на мястото на Красимир Каракачанов.
В групата на ДПС влиза Севим Али на мястото на Дурхан Мустафа. /БТА, снимка: Архив


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg