EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мемурандум & бизнес делегация до Виетнам

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мемурандум & бизнес делегация до Виетнам

mail14:10 | 12.10.2015прегледи 1606 коментарикоментари 0


Меморандум за разбирателство подписаха проф. Митко Димитров - Директор на Института за икономически изследвания при БАН, и проф. Тран Динх Тиен – Директор на Виетнамския икономически институт. Двамата сложиха подпис под официалния документ в присъствието на Негово превъзходителство Ле Дък Лиу – извънреден и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам у нас, представители на БТПП, Българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, икономисти и финансисти.

Меморандумът има за цел да насърчи икономическите връзки между двете държави, стана ясно при подписването на документа. Сътрудничеството между двете институции ще е както в научната сфера, така и в подкрепа на бизнеса и по-конкретно в разкриването на възможности за инвестиции на български малки и средни предприятия във Виетнам, създаване на смесени фирми и взаимна търговия.

Междувременно, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) обяви, че сформира бизнес делегация до Виетнам. В периода 23-28 ноември 2015 г. в гр. Ханой, Социалистическа република Виетнам, ще се проведе двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Председател от българска страна на Комисията е г-н Цветан Димитров, заместник-министър на земеделието и храните. ИАНМСП сформира бизнес делегация от представители на български предприятия от следните сектори: машини и оборудване за хранително-вкусовата промишленост, продукти от хранително-вкусовата промишленост – мляко и млечни продукти, месни продукти, вина и алкохолни напитки, парфюмерия и козметика, розово масло и продукти от розово масло, туризъм и туристически услуги, инвестиции и др., която ще участва в бизнес форуми в гр. Ханой и гр. Хошимин.

Желаещите за участие в делегацията, следва да заявят предварителен интерес, като изпратят регистрационна форма до 20.10.2015 г.

Организацията по цялостното пътуване на бизнес делегацията, включително съдействие при издаване на виза, настаняване, вътрешни трансфери и участие в бизнес форумите с двустранни срещи се осъществява от ИАНМСП, със съдействието на Ръководителите на СТИВ Ханой и СТИВ Хошимин.

Всички разходи, свързани с издаването на визи, самолетни билети, хотелско настаняване, застраховка, вътрешен трансфер и дневни, са за сметка на участниците.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg