EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меморандум с 21 хотела за Председателството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меморандум с 21 хотела за Председателството

mail13:35 | 25.10.2017прегледи 10233 коментарикоментари 0


Меморандум за сътрудничество между Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и 21 хотелски вериги подписа министър Лиляна Павлова.

Рамковото споразумение ангажира страните да си сътрудничат в организацията и логистиката по време на провеждането на Българското председателство през 2018 година. Хотелите са 3, 4 и 5-звездни и са разположени на територията на София. Някой от тях са в близост до основните сгради на провежданите по време на председателството събития – НДК и Резиденция Бояна, други са в района на центъра и летище София. Целта е участниците сами да избират удобните за тях локации.

Страната ни, както всяка държава – членка, която е ротационен председател на Съвета на ЕС, има ангажимент към настаняването само на високопоставените гости –ръководителите на делегации и един от придружаващите ги делегати. Става въпрос за около 2000 човека за периода на председателството. Хотелът за ВИП гостите беше избран чрез обществена поръчка на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, проведена през август т. г. Всички останали делегати сами резервират и плащат настаняването си. Наложената практика изисква страната-домакин само да препоръча подходящи хотели. За целта в системата за акредитация ще има информация за хотелите, която делегатите ще виждат по време на регистрирането си за участие в събитията на председателството и могат сами да избират из между няколко от тях.

Министерството вече има календар на събитията и според него вече могат да бъдат планирани и правени необходимите резервации.

„Благодаря за това, което постигнахме. Вярвам, че заедно ще допринесем за доброто представяне на страната ни“, обърна се министър Лиляна Павлова към мениджърите на хотелските вериги.

Българското председателство ще е уникално за страната ни международно събитие, не само по отношение на броя на гостите, които очакваме, но и по неговата продължителност, припомни тя.

Над 22 000 гости ще посетят страната ни в периода на провеждане на първото Българско председателство 1 януари – 30 юни 2018 година. Очаква се броят на нощувките да е над 32 хиляди.

Сътрудничеството между министерството и организациите на хотелиерите беше обсъдено на срещи на министър Лиляна Павлова с мениджърите на големите вериги у нас, както и по време на заседанието на Националния съвет по туризъм, посветена на логистиката по време на първото Българско председателство.

Хотелите, с които МБПСЕС 2018 сключи меморандум за сътрудничество:

1. Hotel Vega Sofia

2. InterContinental Sofia

3. BW Premier Collection CITY

4. Hill Hotel

5. Arena di Serdica Hotel

6. Crystal Palace Hotel

7. Central Park Hotel Sofia

8. BW Premier Sofia Airport Hotel

9. BW Expo Sofia Hotel

10. Holiday Inn

11. Central Hotel Sofia

12. Downtown Hotel Sofia

13. Metropolitan Hotel Sofia

14. Festa Sofia

15. Grand Hotel Sofia

16. Suite hotel Sofia

17. Hilton Sofia

18. Hotel Marinela

19. Витоша Парк Хотел

20. Sofia Hotel Balkan

21. Ramada Sofia City Centre


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg