EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

"Мелроуз" сменя собственика си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Мелроуз" сменя собственика си

mail13:45 | 17.08.2012прегледи 748 коментарикоментари 0


Ирландската петрола и газова компания Petroceltic International ще купи Melrose Resources за 165 милиона британски лири (259,74 милиона долара), за да подкрепи операциите си в Северна Африка, Средиземно море и Черно Море, предаде Ройтерс. За всяка акция на "Мелроуз" акционерите ще получат 17,6 акции на Петроселтик, което е бонус от 6 процента спрямо цената при приключване на търговията снощи.
Акционерите на "Мелроуз" ще получат също така специален дивидент от 4,7 пенса на акция. Акционерите на Петроселтик ще държат 54 процента от новата компания, а акционерите на "Мелроуз" - останалата част. Главният изпълнителен директор на Петроселтик Брайън О'Катейн ще оглави новата компания, която ще има общо доказани и предполагаеми резерви на стойност 84 милиона барела петролен еквивалент.

Компанията присъства в България отдавна. Преди дни Министерски съвет предостави нова концесия за добив на природен газ от находище „Каварна Изток“, разположено в континенталния шелф в изключителната икономическа зона на България в Черно море на компанията „Мелроуз Рисорсиз“ – ООД.
Концесионната площ е с размер 3,97 кв. км, която съвпада с площта на находище „Каварна Изток“.
Срокът на концесията е 6 години. Началният срок на концесията тече от датата на влизане в сила на концесионния договор, който стартира от датата, на която са изпълнени две условия: получаване на решение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), с което се одобрява осъществяването на инвестиционното предложение за добив и първична преработка на подземните богатства и предоставяне на банковата гаранция.


Тагове: Мелроуз, фирма
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4093