EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Международни награди за български ТЕЦ и ВЕИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Международни награди за български ТЕЦ и ВЕИ

mail06:59 | 17.03.2022прегледи 925 коментарикоментари 0


Въглищната централа в България ТЕЦ "AES Гълъбово" и най-големият вятърен парк в страната "Свети Никола" (AES Geo Energy) бяха отличени с престижна международна награда за безопасност, съобщиха от двете централи. Те се наредиха сред компании от цял свят, които получават International Safety Awards 2022 (Международни награди за безопасност 2022), връчвани от авторитетния Британски съвет за безопасност (British Safety Council). Това са най-престижните отличия в областта на безопасността и здравето на работното място, се посочва в съобщението.

ТЕЦ "AES Гълъбово" и ВяЕЦ "Свети Никола" получиха приза в категория "Заслуга" за всички усилия, положени през 2021 г. по отношение на безопасността.

"Ние в AES винаги поставяме безопасността на първо място и тя е сред нашите основни ценности. Във всичко, което правим, безопасността и здравето на нашите служители, са наш приоритет. Щастливи сме, че тези наши усилия бяха отличени за поредна година", коментира изпълнителният директор на "AES България" Иван Цанков.

Наградите на Британския съвет за безопасност се присъждат на компании и организации, показващи ангажимент към професионалната безопасност, здраве и благополучие, независимо от своя размер или сектор, в който работят, се уточнява в съобщението.

AES е собственик и оператор на ТЕЦ "AES Гълъбово" и мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк - "Свети Никола", край Каварна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037