EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Международни събития днес, 19 февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Международни събития днес, 19 февруари

mail09:31 | 19.02.2013прегледи 452 коментарикоментари 0


АЛЖИР - Министърът на външните работи Николай Младенов пристига на двудневно официално посещение в Алжир. Предвидени са разговори с външния министър Мурад Меделси, с президента Абделазиз Бутефлика и с министър-председателя Абделмалек Селал.

ЖЕНЕВА - Хуманитарен форум за Сирия и пресконференция на Валъри Еймъс, ръководителката на хуманитарните операции на ООН.

БРЮКСЕЛ - Среща на руския външен министър Сергей Лавров с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън в рамките на диалога ЕС-Русия. Една от темите е Сирия.
- Комисията по конституционните въпроси на Европейския парламент ще гласува по предложения за броя на депутатите от всяка страна на изборите през 2014 г.
- Комисията по околната среда на Европарламента гласува евентуалното отменяне на търгове на определен обем кредити за въглеродни емисии в подкрепа на цената на въглищата.
- Среща на европейските министри на промишлеността, които ще обсъждат състоянието на стоманодобива в Европа.
- Нов кръг от преговорите между премиерите на Сърбия и Косово Ивица Дачич и Хашим Тачи, водени под егидата на ЕС. Очаква се председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу да се срещне с Тачи.

МОСКВА/ЛАТАКИЯ- Русия изпраща два самолета с 46 тона хуманитарна помощ за Сирия. На връщане с тях ще пътуват граждани на Русия и на страни от Общността на независимите държави (обединяваща бивши съветски републики), които искат да напуснат Сирия.

МОСКВА - Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с краля на Йордания Абдула Втори. Ще се обсъжда сирийският конфликт, израелско-палестинският конфликт и перспективите за осъществяване на големи съвместни икономически проекти. - Руският заместник-министър на външните работи Генадий Гатилов ще представи руската позиция спрямо Сирия и региона на Сахел.

ДЕЛХИ - Продължава посещението на британския премиер Дейвид Камерън в Индия.

ВАРШАВА - Долната камара на полския парламент дебатира присъединяването на Полша към бюджетния пакт на ЕС.

ПАРИЖ - Премиерът на Мали Дианго Сисоко ще се срещне с френския министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан и с външния министър Лоран Фабиюс.

ЕРЕВАН - Избирателната комисия се очаква да съобщи предварителни резултати от президентските избори в Армения. Според прогнозни резултати президентът Серж Саркисян печели още един мандат.

АТИНА - Френският президент Франсоа Оланд ще посети Атина, където ще разговаря с гръцкия премиер Андонис Самарас и с колегата си Каролос Папуляс.

АНКАРА - Посещение на либийския премиер Али Зейдан, който ще разговаря с турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган.

ЗАГРЕБ - Среща на министъра на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Весна Пусич с министъра на външните работи на Словения Карл Ерявец, заедно с преговарящите на двете страни по спора за бившата Люблянска банка Здравко Рогич и Франц Архар.

 

 


 


Тагове: събития, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg